Messen Slijpen

Messen Slijpen

Messen slijpen en ze weer een nieuw leven geven? De Messenslijperij is gespecialiseerd in het slijpen van messen, koksmessen, Japanse en kartelmessen voor iedereen die beroepsmatig of privé messen gebruikt. Dit doen wij bij u op locatie of wij halen én brengen ze.

Wat doet u met uw botte messen? Slijpt u ze zelf of stuurt u ze tijdens uw vakantie op?

In beide gevallen is de messen slijpservice de oplossing. Met ruim 10 jaar ervaring in het slijpen voor kappers, tandheelkunde en chirurgie gaan wij uiterst nauwkeurig te werk. Met chirurgische precisie maken wij elke mes weer zo goed als nieuw.

messen slijpen bij de messenslijperij

Waarom je messen laten slijpen?

Na verloop van tijd en het vele gebruik, wordt je mes vanzelf bot. De scherpe snele verandert in een afgerond snijvlak. Je mes snijdt niet meer zoals deze hoort te snijden.

Zelf messen slijpen kan lastig zijn. Het is een zeer secuur werk en één foutje kan uw kostbare mes ruïneren. Het is aan te raden om messen te laten slijpen door een specialist.

Onze specialisten behoren tot de beste slijpers van Nederland. Wanneer je bij ons je messen laat slijpen brengen wij deze weer in top staat. 

De specialist in messen slijpen

Messen slijpen is vakwerk. Wij  zijn de specialist en behandelen uw kostbare gereedschap met grote zorg. 

Wij hebben ruim 10 jaar ervaring in het slijpen voor de horeca, maar ook voor de tandheelkunde en chirurgie. Door gebruik te maken van de modernste techieken gaan wij zeer nauwkeurig te werk. Zelfs tot in chirurgische precisie. Hierdoor zijn wij dé specialist op dit gebied.

Een greep van de merken die wij dagelijks slijpen zijn Victorinox, Global, Wüsthof en Kai. U bent verzekerd dat onderstaande opsomming perfect wordt geslepen:

 • Koksmessen
 • Keukenmessen
 • Tafelmessen
 • Kartelmessen
 • Keramische messen
 • Japanse messen

Ons slijp-proces

Messen slijpen doen wij altijd vanuit één uitgangspunt: kwaliteit staat voorop. Wij willen enkel maar het beste resultaat leveren voor jouw messen.

Om dit voor elkaar te krijgen hebben wij een uniek slijp-proces ontwikkeld. In 4 slijp gangen slijpen wij het mes, werken deze af en polijsten het. Vervolgens testen wij deze uitvoerig. Zo weten wij zeker dat elk geslepen mes voldoet aan onze standaard.

Wij slijpen alle messen nat. Het staal behoud altijd zijn originele sterkte.

messen laten slijpen door de messenslijperij
messen laten slijpen door de messenslijperij 3
messen laten slijpen door de messenslijperij 2
messen laten slijpen door de messenslijperij 4

Hoe werkt de slijpservice?

Ons doel is u te ontzorgen. Met scherpe messen werkt u prettiger, efficiënter en effectiever. 

Wij slijpen messen voor iedereen die beroepsmatig én privé messen gebruikt. Door gebruik te maken van een combinatie tussen een slijpmachines en handwerk gaan wij zeer nauwkeurig te werk, zodat het resultaat optimaal is: een perfect geslepen mes. Na afloop polijsten we de schaar en maken we de schaar schoon, zodat het klaar voor gebruik is.

Wij willen het u zo makkelijk mogelijk maken en bieden drie opties aan:

 • Bij u op locatie slijpen
 • Opsturen en slijpen in ons atelier
 • Afgeven in onze shop en slijpen in ons atelier

Op uw locatie slijpen

Wanneer we op locatie komen nemen we alle benodigdheden mee. Het enige wat we nodig hebben is een bureau, goede belichting en toegang tot elektra. Binnen een uur zijn alle messen geslepen en heeft u het weer ter beschikking. De messen verlaten nooit uw zaak. Alles wat scherp is kan direct gebruikt worden.

Klik op de link voor meer informatie over op locatie slijpen.

Haal & Breng Service

In onze slijperij hebben we alle benodigdheden om de messen te slijpen. U kunt ze zelf via de post opsturen of gebruik maken van onze Haal & Breng Service. Via DHL kunnen we het pakketje direct bij u in de praktijk af laten halen. Binnen een werkweek zijn uw messen geslepen en retour.

Klik op de link voor meer informatie over de Haal & Breng Service.

Afgeven in onze shop

U kunt uw messen ook afgeven in onze slijperij. De locatie is elke doordeweekse dag geopend om messen af te geven. De slijper is zelf elke woensdag aanwezig.

Alle messen die vóór woensdag 13:00u worden afgegeven, zijn dezelfde middag klaar.

Heeft u haast of spoed? Neem dan telefonisch contact op voor een afspraak.

Voor wie is de slijpservice geschikt?

De messen slijpservice is geschikt voor iedereen die beroepsmatig of privé messen gebruikt. Hieronder een overzicht van onze verschillende type klanten.

 • Restaurants
 • Hotels
 • Slagers
 • Uitbeenders
 • Veeartsen
 • Particulieren

Plan een slijpopdracht

Veruit de beste slijpservice van Nederland

Schuiven naar boven